Tarieven, vergoedingen en nota’s

Tarieven

De tarieven worden bepaald door de NZa. Deze vindt u hier.

Vergoedingen

In de basisverzekering zit geen orthodontie, met uitzondering van zeer ernstige afwijkingen zoals schisis (‘hazenlip’). De meeste mensen blijken echter goed aanvullend verzekerd te zijn voor tandheelkunde en dan wordt orthodontie voor kinderen vaak wel vergoed. Slechts enkele verzekeringen vergoeden ook orthodontie voor volwassenen. Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende verzekeringen en hun vergoedingen voor orthodontie:

Voor patiënten jonger dan 18 jaar klik hier.

Voor patiënten ouder dan 18 jaar klik hier.

Nota's (verstuurd door Infomedics)

In onze praktijk zijn we liever met de patient bezig, dan met onze financiële administratie. We willen immers alle aandacht kunnen geven die de patient verdient. Vandaar dat we hebben besloten om onze tijdrovende administratie uit handen te geven aan een specialist: Infomedics.

De nota’s worden zoveel mogelijk rechtstreeks met uw ziektekostenverzekeraar afgehandeld. Dat lijkt ons wel zo handig en gemakkelijk. De meeste ziektekostenverzekeraars sturen u later een overzicht van door hen vergoede behandelingen. Voor het eventuele restant dat niet wordt vergoed ontvangt u wel een nota van uw verzekeraar of van Infomedics.

Wilt u de gehele nota juist toch liever zelf ontvangen, geeft u dit dan even door aan ons per e-mail (info@orthotiel.nl). Het is ook mogelijk om bij Infomedics een overzicht op te vragen van alle declaraties.

Ontvangt u toch een volledige nota rechtstreeks van ons zonder dat dit gewenst is, dan is waarschijnlijk een van de gegevens (BSN-nummer, verzekeringsnummer) die wij van u hebben niet correct of heeft uw verzekeraar geen samenwerkingsovereenkomst met Infomedics. U kunt de nota dan indienen bij uw verzekeraar, maar dient er zelf voor zorg te dragen dat deze binnen 30 dagen is betaald. Neemt u ook even contact met ons op om uw gegevens na te lopen zodat toekomstige nota’s wellicht toch rechtstreeks naar de verzekeraar gaan.

Voor vragen of overleg over rekeningen zoals het navragen of er nog openstaande nota’s zijn kunt u terecht bij het contactcenter van Infomedics via telefoonnummer 036 20 31 900 (op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur) of via het reactieformulier op de Infomedics website.