De orthodontist

Wat doet de orthodontist?

De orthodontist is de specialist als het gaat om rechte tanden, een mooie lach en een goed functionerend gebit. Gebruik die kennis en ervaring van de orthodontist en vraag om advies. De orthodontist kijkt eerst hoe tanden of kiezen staan en of een beugel wenselijk is. Wanneer een beugel nodig is, worden er afdrukken van gebit en gebitsmodellen gemaakt. Ook maakt de orthodontist gewone kleurenfoto’s (dia’s) en röntgenfoto’s van gebit en gezicht. Daaruit volgt een behandelplan. Een orthodontische behandeling duurt meestal anderhalf tot drie jaar.

Voorafgaand aan de behandeling worden dus een aantal stappen doorlopen:

  1. Eerste afspraak c.q. consult
    (bespreken wensen en beperkt onderzoek)
  2. Uitgebreid onderzoek en opstellen behandelplan
    (verzamelen gegevens voor het behandelplan)
  3. Bespreken behandelplan

Wanneer deze stappen zijn doorlopen kan worden gestart met de behandeling. De meeste beugels worden eens in de vier tot tien weken gecontroleerd. Daarna krijgt u vaak nog een beugel om het resultaat van de behandeling zo goed mogelijk vast te houden of een spalkje.  Zo heeft u heel lang plezier van een gezond en schitterend gebit en een stralende lach!

 

Maak kennis met Chris van Keulen

De orthodontist en eigenaar van Orthodontistenpraktijk Tiel is Drs. Chris A.F. van Keulen:

295730_10150406988922195_1537448476_n

Chris studeerde in 1998 af als tandarts aan de Vrije Universiteit (ACTA) Amsterdam (cum laude). Na een jaar gewerkt te hebben als tandarts is hij verhuisd naar Gent (Belgie) voor de vierjarige specialisatie tot orthodontist aan de universiteit van Gent onder leiding van prof. Dr. Luc Dermaut. In oktober 2003 is deze opleiding afgerond (met genoegen) en werd hij ingeschreven als orthodontist (specialist dentomaxillaire orthopaedie) in het specialistenregister.

Aan de Universiteit van Gent deed hij tevens wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen kruisbeten en kinpuntdeviatie, wat heeft geleid tot publicatie in The European Journal of Orthodontics in 2004 en voordrachten ondermeer voor de European Orthodontic Society in 2003 te Praag.

In 2002 begon Chris als orthodontist in Culemborg in samenwerking met collega Gina Hoogendorp-Carretero. Vanaf 2008 was hij deeltijds werkzaam in Culemborg en deeltijds in Tiel. Sinds 1 september 2015 heeft hij ervoor gekozen om full-time werkzaam te zijn in zijn praktijk in Tiel.

Chris van Keulen is erkend als orthodontist in het Nederlandse BIG-register (registratienummer 19048970002) en erkend als orthodontist in het Belgische specialistenregister.

Lid van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Tandheelkunde (NMT) en de Vereniging van Orthodontisten (VvO). Chris van Keulen woont samen met zijn vrouw Marieke en hun drie zoons Sam, Simon en Sjef in Culemborg.