Praktisch: Eerste Hulp bij Beugel Ongemak

Mocht er onverhoopt iets kapot gaan aan de beugel dan moet dat zo snel mogelijk weer worden hersteld.

Er zit een 'slotje'/ 'plakkertje' van mijn vaste beugel los.

Neem tijdens kantooruren contact op met onze praktijk via telefoonnummer 0344 – 615 847 om een afspraak te maken of te melden dat er een slotje los zit. Een los slotje kunnen we in ieder geval dezelfde dag nog ertussenuit halen. Er wordt een afspraak gegeven om een nieuw slotje terug te plaatsen.

Er zit een bandje om de kies los.

Neem tijdens kantooruren contact op met onze praktijk via telefoonnummer 0344 – 615 847 om een afspraak te maken. Als er een buitenbeugel wordt gedragen aan het loszittende bandje, moet deze worden uit gelaten totdat het bandje weer is vastgezet.

Mijn losse beugel past niet meer of doet pijn als ik deze draag.

Laat de beugel uit en neem tijdens kantoortijden contact op met onze praktijk via telefoonnummer 0344 – 615 847 om een afspraak te maken. We lossen het probleem dan zo snel mogelijk op.

Er is een draad los geschoten en die prikt steeds in mijn wang/ lip.

Probeer voorzichtig de draad terug te duwen. Als dat niet lukt, probeer het scherpe gedeelte dan af te dekken door een bolletje was. Lukt dat ook niet dan eventueel de losse draad afknippen. Dat kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van een nagelknippertje. Neem tijdens kantooruren contact op met onze praktijk via telefoonnummer 0344 – 615 847 om een afspraak te maken.

Er is sprake van een zeer acute pijnklacht die absoluut niet kan wachten.

Een losse bracket (slotje) is even vervelend, maar kan verder geen kwaad. Het repareren kan wachten en je kunt een afspraak maken tijdens kantoortijden. Een prikkend uiteinde van de draad is ook vervelend, maar kan eigenlijk ook even wachten: dek het scherpe gedeelte zolang even af met was of kauwgom. Zeer uitzonderlijk kan een pijnklacht niet wachten: neem in dat geval contact op met de spoeddienst van de tandarts: dit kan per regio verschillen, dus bel voor de tandarts van dienst even naar uw eigen tandarts om via het antwoordapparaat te horen waar u terecht kunt.