Adviezen voor volwassenen

 1. Besteed extra aandacht aan het schoonhouden van de apparatuur en uw gebit. Verwijder etensresten onmiddellijk en wees extra kritisch op achterblijvende plaque. Dat is plezieriger voor uzelf en beter voor uw gebit. ( online poetsinstructie )
 2. Wij adviseren om dagelijks te spoelen met fluoride gedurende de volledige behandeling. Fluoridespoeling kunt u halen bij apotheek, drogist of supermarkt.
 3. Pas op met bepaalde etenswaren.

  Er zijn drie zaken waar extra op moet worden gelet:
  – pas op met harde dingen (zoals het afbijten van appels, nootjes eten enzovoort)
  – pas op met plakkerige dingen (het is beter kauwgom, caramel enzovoort te mijden)
  – pas op met dranken met bubbels (bij voorkeur niet gebruiken of hooguit 1 glas per dag….) zoals cola, fanta, 7-up enzovoort

 4. Er kan wel eens een ijzertje (‘bracket’) afbreken. De lijm waarmee de brackets vast zitten is niet zo sterk. Als die lijm heel sterk zou zijn, zouden er stukjes van de tanden kunnen breken wanneer de beugel er later af wordt gehaald.

  Als er per ongeluk een bracket afbreekt, gelieve dan contact met ons op te nemen. Er wordt dan een afspraak gegeven om de apparatuur weer vast te zetten. Zelfs als u op korte termijn toch al een afspraak voor controle had staan, vinden wij het plezierig als u ons ook dan eventjes van tevoren belt om te zeggen dat er een reparatie moet worden uitgevoerd. Dan zorgen wij ervoor dat alles klaar staat en er voldoende tijd is!

 5. Wanneer er wordt gevraagd om bijvoorbeeld elastieken te dragen, is dat absoluut noodzakelijk voor een goede vooruitgang van de behandeling. Soms worden er praktische bezwaren ervaren. Bespreek dit, zodat hierover eventueel een advies kan worden gegeven. Het niet dragen van elastieken kan stilstand van de behandeling tot gevolg hebben.

Telefoonnummer praktijk: 0344 – 615 847 ma t/m do 8.00 – 12.00 en 12.45 – 16.45 u of mail info@orthotiel.nl .

(c) 2003-2015 “De Tips” Chris van Keulen

De (half)jaarlijkse controles bij de tandarts blijven heel erg belangrijk!

Nadat iemand voor de tweede maal gewaarschuwd is vanwege slecht poetsen, wordt er een extra controle speciaal voor mondhygiëne gepland.