Extra instructie(s) mondhygiëne

Mondhygiëne tijdens een beugelbehandeling is van zeer, zeer groot belang. Bij het plaatsen van de beugel zal uitgebreid worden getoond hoe er gepoetst moet worden en hoe een rager gebruikt moet worden. Er wordt een speciaal beugeltasje aan iedere patiënt met een vaste beugel meegegeven met ondermeer een spiegeltje, een gewone tandenborstel en een reistandenborstel, een zandloper die aangeeft hoe lang gepoetst moet worden, een ragertje, flossdraad en ‘plaqueverklikkers’ (disclosing tablets).

Wanneer we tijdens de behandeling zien dat de mondhygiëne te wensen overlaat dan zullen we dit bespreken en eventueel nogmaals uitleggen. Aan al het bovenstaande zijn nog geen extra kosten verbonden!

Als het niet lukt na bovenstaande inspanningen om de mondhygiëne op een goed niveau te houden dan zullen wij voorstellen om een aparte afspraak in te plannen speciaal bedoeld voor een herhaalde uitgebreide instructie evenals het eventueel verwijderen van aanslag en plaque. Deze afzonderlijke afspraken staan los van de controle-afspraken van de beugel. Voor deze extra afspraken wordt code F724A a 12,44 euro in rekening gebracht. Dat is een beperkt bedrag, maar wij vinden het bieden van deze service erg belangrijk om onze patiënten heel duidelijk te maken hoe ze het gebit het beste schoon kunnen houden en hoe waardevol dat is!