Garantie

Tijdens de behandeling:

Bij een vaste beugel: wanneer een onderdeel van een vaste beugel kapot gaat of los gaat zullen we dit over het algemeen niet in rekening brengen, tenzij u het onderdeel kwijt bent of er anderszins zeer duidelijk sprake is van onzorgvuldig gebruik. Orthodontische apparatuur is kostbaar, dus bij losraken van een bracket is het de moeite waard om deze te bewaren. Wij maken het onderdeel dan weer schoon en herstellen het zonder extra kosten in rekening te brengen! Als er vaker brackets losraken is het zaak om te kijken wat de oorzaak kan zijn: vaak is dat bijten op harde dingen zoals lolly’s, pennen of nagelbijten.

Bij een uitneembare beugel: het laboratorium geeft garantie op constructiefouten, maar in de praktijk komen die nooit voor door de vele handmatige controles voordat een beugel daadwerkelijk wordt geplaatst bij de patient. Wanneer er een onderdeel van de beugel breekt worden de herstelkosten daarvoor in rekening gebracht (vaak 35 – 50 euro).  Wanneer een uitneembare beugel kwijt is worden er kosten in rekening gebracht voor het maken van een nieuwe beugel; deze kosten zijn gelukkig wel ongeveer de helft lager dan het normale starttarief voor het plaatsen van een uitneembare beugel.

Na de behandeling:

De stand van de gebitselementen verandert na de actieve behandeling levenslang. Wij kunnen derhalve op het behaalde eindresultaat geen garantie bieden.